top of page
Keresés
  • timea261

Középiskolai írásbeli vizsga előtt és közben ezekre figyelj! Diákok részére

Frissítve: 2019. jan. 21.

1. Nem szükséges ünneplőbe öltöznöd, de azért légy elegáns! Az a lényeg, hogy két órán keresztül kényelmes legyen a ruhád!

2. Legyen nálad igazolvány! Vigyél magaddal 2 tollat, és a matematikához szükséges felszerelést. Legyen nálad víz, csokoládé, és óra. Mobilt nem használhatsz erre a célra, és az okosórádat is le fogják vetetni.

3. Először a magyar feladatlap következik, melyre 45 percet kapsz. ( Ha van felmentésed, akkor 60 percet.) Menet közben figyeld az idő múlását, vigyázz, hogy okosan oszd be a perceket! Ezek után 15 percszünet jön, ekkor szaladj el a mosdóba! A matematika teszt megírására ismét 45 perc fog a rendelkezésedre állni. ( Ha van felmentésed, akkor 60 perc.)

4. Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad az izgalom! Gátolhat abban, hogy megmutasd, mit tudsz. Értékes percek veszhetnek el az írásbeli feladatlap kitöltése közben. Ha nagyon izgulsz, először olyan feladatot csinálj, melynek kitöltésében rutinos vagy!

5. Kint próbáld elmesélni izgatott szülődnek, hogy mi történt!

6. Amikor készen vagy, azon a napon feladatlapot és a megoldásokat megtalálod az oktatas.hu oldalon.

7. Az iskolában betekintést nyerhetsz pár nap múlva az írásbeli dolgozataid eredményébe. Ilyenkor megoldókulcs segítségével ellenőrizd, hogy jól javították-e ki a dolgozatodat. Add össze újra pontokat, hogy jól számolták-e ki!

8. Ha bizonytalan vagy, esetleg nem érted valamely feladat javítását, akkor ott is megkérdezheted a tanárt, illetve elhozhatod hozzám a dolgozat másolatát. Szívesen átnézem neked én is! 1-2 napig még lehet reklamálni, ha valamely javítási hibát találunk. Amennyiben digitálisan, például fénykép formájában átküldöd, a távolból is szívesen segítek, amennyiben éppen ráérek.

35 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page